Domov > Novice in dogodki > 2016 > Štiri priložnosti, da še do konca leta odkrijete svoj talent

Štiri priložnosti, da še do konca leta odkrijete svoj talent

Maribor, 5. 12. - 8. 12. 2016

V času Evropskega tedna poklicnih kompetenc vas vabimo na predavanje priznane vizažistke Nane Sojer, predstavitev dela poslovnega sekretarja ter dve delavnici osebnostne rasti.

 

Vsak posameznik je nadarjen. Nekateri talenti so očitni, nekateri so še vedno skriti.

Na DOBI vam ponujamo vrsto dogodkov, kjer lahko iz prve roke preverite kako lahko svoje talente razvijate in kaj je potrebno, da postanete uspešni pri tem, kar imate radi.Kako biti boljša poslovna sekretarka/asistentka

Ponedeljek, 5. 12., ob 16.15 - Srečanje s predsednico zveze tajnic Suzi Asfour, ki bo predstavila delo poslovnega sekretarja in izpostavila katere kompetence so potrebne, da postanete nepogrešljivi del podjetja.

Suzi Asfor je predsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, tajnica leta 2005 in prejemnica priznanja za izvirno diplomsko nalogo. Je izkušena predavateljica in moderatorka seminarjev ter kongresov. Je soavtorica treh strokovnih priročnikov za poslovne asistente in  sekretarke.  Ima  24 letne izkušnje na področju administracije in menedžmenta pridobljenih v gospodarstvu, podjetništvu in šolstvu.

Delavnici za osebno rast

Ponedeljek, 5. 12. ob 19.00 - Delavnica Moja (p)osebnost, ki je namenjena urjenju ciljne usmerjenosti ter spoznavanju razsežnosti naše osebnosti, pomenu pozitivnega samovrednotenja, občutka lastne vrednosti.

Sreda, 7. 12. ob 19.00 - Delavnica Nenasilje in čustvena inteligenca, katere cilj je, da se udeleženci seznanijo z vrstami nasilja na konkretnih primerih ter ob usmerjanju preučijo možne rešitve/oblike pomoči.

Predavala bo Nina Krajcer, profesorica pedagogike in zgodovine, zaposlena v šolski svetovalni službi. Vpeta je v delo z učenci in dijaki s posebnimi potrebami ter izobraževanje odraslih, kjer skuša udeležencem približati  pestrost vsebin družboslovnih predmetov ter predšolske pedagogike. S pozitivno naravnanostjo in ustvarjalnostjo je v nenehni pripravljenosti za nove izzive. Svojo radovednost skuša potešiti z zanimanjem za različne kulture, s  potovanji, z vsakodnevnim spremljanjem aktualnega dogajanja ter s spoznavanjem novih dognanj na področju osebne in strokovne rasti.

Kako postati uspešna kozmetičarka

Četrtek, 8. 12., ob 16.15 - Predavanje priznane vizažistke Nane Sojer o tem kako postati uspešna kozmetičarka in zakaj je potrebno poleg znanja ličenja in nege dobro poznati tudi področja psihologije, podjetništva, trženja …

Karierna pot Nane Sojer se je pričela pred devetnajstimi leti v Parizu, na znameniti akademiji za ličenje Make up forever. Po vrnitvi domov je pričela najprej delati kot vizažistka, kasneje tudi kot stilistka. Sledila je vrsta modnih dogajanj kot so bile revije Modna Jana, frizerske kolekcije Mič styling in Simpl, reklame za večja podjetja kot so Petrol, Peko, Peugeot, Geo plin, Kroj, TV oddaje Na zdravje, Odklop, Trenutek resnice, Družinski dvoboj in mnoge druge, kjer je skrbela za videz voditeljev in nastopajočih ter obiske tujih zvezdnikov kot so Gabriela Spanic, Natalia Oreiro in Andie Macdowell. 

Trenutno deluje kot stilistka in vizažistka na področju različnih modnih dogodkov, lepotnih tekmovanj, televizijskih snemanj in reklam. Zadnjih enajst let je tudi stalna zunanja sodelavka revij Zarja, Jana, Ona, Ona Plus ... Dolga leta je bila tudi modna urednica revij Anja in Vitka Anja. 

V sklopu lastne akademije in privatne šole za frizerje Mič styling poučuje mlade prihajajoče generacije frizerjev in kozmetikov. Je tudi soustvarjalka novega šolskega načrta na CPI za področje specialnih tehnik ličenja in praktičnega izobraževanja.

Dogodki bodo potekali na DOBI, Prešernova ulica 1, 2000 Maribor. Udeležba je brezplačna, je pa potrebna prijava na nina.turcin@doba.si

Prvi Evropski teden poklicnih kompetenc se odvija na pobudo Evropske komisije, z dogodki v Bruslju in vzporednimi dejavnostmi v državah članicah EU, Efte in držav kandidatk EU na nacionalni, regionalni in lokalni ravni.

Nazaj na seznam Print